Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő (esti 2 éves)

mora-5550

OKJ 34 582 09

Az oktatás munkarendje:  esti
Szükséges előképzettség:  alapfokú iskolai végzettség
Pályaalkalmassági követelmények:  nem szükségesek
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat:  szükséges
Évfolyamok száma: iskolarendszerű képzésben 2 év (heti 3 nap délutáni oktatás)
Képzés díja: tandíjmentességi feltételek fennállása esetén ingyenes

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása: Központifűtési rendszert, gázellátórendszert épít, karbantart. Hőtermelő-berendezést, gázberendezést beszerel. A szakképesítés rendelkező képes: kiépíteni a csőhálózatot, biztosítani a beüzemelés feltételeit, felújítási, javítási, karbantartási, időszakos ellenőrzési munkát végezni, munkájával kapcsolatos adminisztráció tevékenységet végezni, tanulmányozni és értelmezni a munkafolyamatokra, eszközökre, technológiára vonatkozó dokumentációt, szerelési vázlatot készíteni, költségbecslést készíteni, kapcsolatot tartani az ügyfelekkel.

 A képzés célja: A szakképesítés munkaterületéhez tartozó legjellemzőbb munkakörök, foglalkozások betöltéséhez szükséges kompetenciák elsajátíttatása. A cél elérése érdekében el kell sajátíttatni a munkakörben elvégzendő feladatokat, ki kell alakítani az azokhoz szükséges tulajdonságokat (alkalmazott szakmai ismeretek, szakmai készségek, képességek, személyes, társas és módszerkompetenciák).

A szakképesítéssel betölthető munkakörök: Csőfűtőtest szerelő, Csőszerelő, Csővezeték-építő, Csővezeték-kitűző, Csővezeték-szerelő, Épületgépészeti csőhálózat- és berendezés-szerelő, Fűtés-, víz- és szennyvíz-szerelő, Fűtésszerelő, Gáz- és olajvezeték karbantartó, Gázfogyasztó berendezés- és csőhálózat-szerelő, Gázvezeték építő, Gázvezeték- és – készülék-szerelő, Gázvezeték szerelő, Gázszerelő, Hálózati gázszerelő, Karbantartó, csőszerelő, Központifűtés- és csőhálózat-szerelő, Nyomócsővezeték-építő, Víz- és gázvezeték szerelő, Víz-gáz és központi fűtésszerelő, Vízvezeték- és központifűtés-szerelő