Kárpitos (esti)

mora--5

OKJ 34 542 05

Az oktatás munkarendje: esti
Szükséges előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Pályaalkalmassági követelmények: nem szükségesek
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
Évfolyamok száma: iskolarendszerű képzésben 2 év
Képzés díja: ingyenes 

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása: Kárpitozott bútorok, szerkezetek kialakítása, az igényeknek megfelelő párnázatok készítése hagyományos, korszerű technológiával és anyagokkal. Kárpitozott bútorok, termékek szakszerű javítása, járművek kárpitozása. A szakképesítéssel rendelkező képes: kárpitozást felépíteni, párnázatokat alakítani, készíteni, megfelelő kárpitozási technológiát választani, megfelelő gépet, szerszámot, anyagokat választani, bútorokat és szerkezeteket kárpitozni, díszíteni, korhű technológiát alkalmazni, elkészíteni a járművek belsejének és kiegészítőinek a kárpitozását,        funkciónak megfelelő kárpitozást készíteni. 

A képzés célja: A szakképesítés munkaterületéhez tartozó legjellemzőbb munkakörök, foglalkozások betöltéséhez szükséges kompetenciák elsajátíttatása. A cél elérése érdekében el kell sajátíttatni a munkakörben elvégzendő feladatokat, ki kell alakítani az azokhoz szükséges tulajdonságokat (alkalmazott szakmai ismeretek, szakmai készségek, képességek, személyes, társas és módszerkompetenciák).

A szakképesítéssel betölthető munkakörök: Ajtóbevonó kárpitos, Bútorkárpitos, Díszítőkárpitos, Hajókárpitos, Járműkárpitos, Kárpitos párnatömő, Kárpitos stílszabász, Ülő-és fekvőbútor-kárpitos, Vagonkárpitos