Szárazépítő (esti)

OKJ 34 582 10

Az oktatás munkarendje: esti
Szükséges előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Pályaalkalmassági követelmények: nem szükségesek
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
Évfolyamok száma: iskolarendszerű képzésben 2 év (heti 3 nap délutáni oktatás)
Képzés díja: tandíjmentességi feltételek fennállása esetén ingyenes

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:
A szárazépítő feladata a szerelt belső szerkezetek, szerelt aljzatok valamint fal, tetőtéri és tűzvédelmi borítások elkészítése, javítása és bontása. A szakképesítéssel rendelkező képes: szerelt válaszfalat építeni, ívelt szerkezetet készíteni és borítani, elvégezni a hézagerősítést, hézagolást, tömítést, elhelyezni az álmennyezeti lapokat vagy építőlemezt és rögzíteni, szárazfeltöltést készíteni, szárazpadlót készíteni, elhelyezni az álpadló elemeit, öntött álpadlót készíteni, tűzvédelmi borításokat készíteni, elkészíteni a tetőtérben a ferde és a függőleges felületek borítását, kitűzni az előtétfal, aknafal síkját, szárazvakolatot ragasztani.

A képzés célja: A szakképesítés munkaterületéhez tartozó legjellemzőbb munkakörök, foglalkozások betöltéséhez szükséges kompetenciák elsajátíttatása. A cél elérése érdekében el kell sajátíttatni a munkakörben elvégzendő feladatokat, ki kell alakítani az azokhoz szükséges tulajdonságokat (alkalmazott szakmai ismeretek, szakmai készségek, képességek, személyes, társas és módszerkompetenciák).

A szakképesítéssel betölthető munkakörök: Egyéb építési, szakipari foglalkozások

Szakmai követelménymodulok:

A szakképesítés szakmai követelménymoduljainak az állam által elismert szakképesítések szakmai követelménymoduljairól szóló kormányrendelet szerinti azonosító száma megnevezése:

10101-12  Építőipari közös tevékenység
10279-12 Belsőépítési szerkezet készítés
10280-12 Szerelt padlók készítése
10210-12 Tűzvédelmi borítás készítése
10281-12 Tetőtér és előtét borítások
11497-12 Foglalkoztatás I
11499-12 Foglalkoztatás II.
11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság